Najlepším zamestnávateľom v SVE zo Slovenska je Philip Morris

03.12.2012 Bratislava

Bratislava 3. decembra (TASR) - Najlepším zamestnávateľom na Slovensku v kategórii malých spoločností do 250 zamestnancov je Philip Morris Slovakia, ktorý sa v aktuálnej štúdii Best Employers pre región strednej a východnej Európy (SVE) medzinárodnej poradenskej firmy Aon Hewitt umiestnil na treťom mieste.
Foto: vector.us

Do prvej desiatky sa zo Slovenska dostala ešte spoločnosť Roche Slovakia, ktorá je na siedmom mieste.

"My vo Philip Morris Slovakia sme veľmi hrdí na to, že patríme medzi najlepších zamestnávateľov v regióne strednej a východnej Európy, pretože toto ocenenie vychádza z názorov väčšiny (86 %) našich zamestnancov," konštatovala v tejto súvislosti manažérka ľudských zdrojov spoločnosti Ivana Tomaníková.

V kategórii stredne veľkých firiem do 1000 zamestnancov sa do prvej desiatky najlepších zamestnávateľov v regióne SVE dostala jedna spoločnosť zo Slovenska - Telefónica Slovakia na 8. mieste.

Štúdie Best Employers 2012 sa zúčastnilo viac ako 400 firiem s vyše 250.000 zamestnancami z ôsmich štátov – Bulharsko, Česká republika, Litva, Maďarsko, Poľsko, Rusko, Slovensko a Turecko.

Aon Hewitt organizuje túto štúdiu v regióne SVE od roku 2001. Jej cieľom je oceniť spoločnosti vyznačujúce sa vysokou kvalitou a efektivitou HR praktík, ktoré majú pozitívny dopad na obchodné výsledky. Pre získanie objektívneho obrazu zohľadňuje perspektívu zamestnávateľa, samotných zamestnancov, ako aj obchodné ukazovatele spoločností.

"Best Employers vynikajú v tom, že odmeňujú a uznávajú svojich zamestnancov. Poskytujú im adekvátnu mzdu, atraktívne benefity a dobré možnosti pre rozvoj kariéry. Na trhu práce majú skvelú povesť a navyše sa u nich ukazuje súlad tejto povesti s reálnou skúsenosťou zamestnancov firmy. Zároveň sa Best Employers odlišujú kvalitou vrcholového manažmentu a jeho záujmom o vlastných ľudí," priblížila Magdalena Warzybok z Aon Hewitt.
 

Vyberte región